Aceasta reteta o am de la mama mea 😉 mi-a placut de cand ma stiu aceasta ciorbica 😀 si ma bucur ca este la fel de apreciata si de ai mei 😉 .
Tocmai de aceia m-am gandit ca este o reteta potrivita pentru provocarea de aici :
Gustos.rosiPhilipsinvita 10 bloggeri culinari sa fie printre primele persoane din Romania care testeaza noul aparat de gatitPhilips Multicooker (acesta va fi lansat oficial pe piata la final de octombrie). CuPhilips Multicookerpoti gati usor o varietate larga de retete ca la mama acasa si pe placul celor dragi: aperitive apetisante, ciorbe, mancaruri scazute, friptura, legume sau deserturi savuroase – toate ies delicios de fiecare data, cu doar o apasare de buton.
Cu aceasta reteta “Descopar retetele delicioase ale tuturor mamelor cu Philips Multicooker pe Gustos.ro“ gustos.ro/philips-multicooker.
Timp de pregatire: 60 minute
Ingrediente
Pentru perisoare:
500g carne tocata
1 ceapa
2 linguri orez
1 ou
Sare
Piper
Marar verde
Pentru ciorba:
1 lingura ulei
2 morcovi
1 pastarnac
1 telina
1 ceapa
1 ardei kapia
1 gulie
1 fir praz
Sare
piper
Frunze de patrunjel pt décor
Mod de preparare
Taiem prazul, rondele, ciapa si ardeiul cubulete, iar restul legumelor le dam pe razatoarea mare. Punem uleiul la incins intr-o oala de 5-6L si adaugam legumele la inabusit, cam 5’. Apoi acoperim totul cu apa, punem capacul si lasam la fiert.
Intre timp pregatim perisoarele: Punem carnea intr-un bol, adaugam ceapa taiata marunt, orezul, oul si frunzele de marar tocate marunt. Amestecam totul si asezonam cu sare si piper dupa gust. Pregatim perisoarele si le insiram pe o tava.
Cand ciorba noastra ajunge la punctual de fierbere, adaugam rand pe rand perisoarele si lasam la fiert inca vreo 25-30’(pana orezul din perisoare este fiert).
Servim ciorba simpla, doar cu Frunze proaspete de patrunjel deasupra, ori cu smantana, iaurt sau lapte batut.
Pofta buna!