Ciorba de loboda

miercuri, 19 iunie 2013 | Reply

O ciorba sanatoasa, de sezon, pe care v-o recomand cu drag 🙂 .

Timp de pregatire:60’

Ingrediente

1 ceapa
2 morcovi
1 radacina patrunjel
1 felie telina

1 ardei kapia

1 fir ceapa verde
400 g loboda
100 g smantana

100g iaurt
1/2 lamaie
1 legatura tarhon

1 legatura marar
2 linguri ulei

sare

Mod de preparare

In uleiul incins se calesc ceapa tocata marunt, morcovii, telina si patrunjelul taiat cubulete. Cand acestea s-au inmuiat bine, adauga 3L apa, asezonam si aducem la fierbere. Fierbem zarzavaturile timp de 20 minute.

Loboda spalata se taie fasii, se adauga in ciorba si se mai fierbe in continuare cam 10 minute.

Smantana si iartul se pun intr-un bol, se aduaga supa fierbinte peste si se amesteca tot timpul.

Se da focul la mic sub ciorba, astfel incat sa nu mai clocoteasca. Smantana si iaurtul temperate se toarna in ciorba, in fir subtire, timp in care amestecam tot timpul in ciorba. Se lasa ciorba pe foc mic inca 5 minute, nu mai mult .

Stingem focul, asezonam, adaugam verdeturile tocate si acrim cu zeama de lamaie. Punem capacul si lasam 10’ acoperit, dupa care servim.

Pofta buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *