Ciorba de dovlecel cu piept de pui

sâmbătă, 8 ianuarie 2011 | Reply

O ciorbita delicioasa, fara grasimi si plina de vitamine!

Timp de preparare: 60′

 

 

Ingrediente

3 dovlecei mici

1 morcov

2 patrunjei

1 telina

Praz frunze

1 ceapa

½ ardei rosu

½ ardei galben

1 ardei iute

300g pipept de pui

100g ulei

1 lingurita Frunze tarhon

1 lingurita chimen macinat

250 g smantana

Sare

Piper

Mod de preparare

Curatam si spalam legumele. Intr-o oala, punem 50ml ulei, adaugam ceapa pe care o tocam marunt si punem pe flacara, la foc mic. Intre timp dam pe razatoare morcovul, patrunjeii si telina si le punem in oala. Tocam ardeii si frunzele de praz si le adaugam in oala la calit. Taiem cubulete dovleceii pe care-i punem peste zarzavaturi, amestecam adaugam tarhonul si chimenul si turnam peste legume 3L de apa. Lasam la fiert si intre timp, taiem cubulete pieptul de pui, le prajim in uleiul ramas si cand sa-u rumenit putin, le golim in oala. Lasam la fiert inca 30’, asezonam , adaugam smantana, omogenizam si oprim focul.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *