Ciocolata de casa cu fulgi din orez brun

miercuri, 19 octombrie 2011 | Reply

E un dulce grozav de bun ! pe care nu l-am mai facut de multa vreme… si cum mi s-a facut o pofta teribila de ciocolata, am trecut la treaba.

Va servesc cu mare drag si pe voi !

Timp de preparare:45 minute

Ingrediente

1Kg zahar

250ml apa

1 lingura esenta rom

½ linguritapraf de portocala

250 g margarina Rama + putin pt. uns tava

500g lapte praf

100g cacao

100g fulgi din orez brun expandat

Mod de preparare

Separat intr-un bol incapator, amestecam foarte bine, laptele praf cu cacaoa si la final cu fulgii.
Ungem o tava sau forma cu margarina si o lasam la o parte.
Punem apa impreuna cu esentele si zaharul, intr-o craticioara, la foc mic, cam 10-15’, pana se topeste zaharul si siropul da cateva clocote. Intre timp, taiem cubul de margarina in bucatele si le adaugam in siropul de zahar. Amestecam si lasam pe foc sa fiarba incet,5-7’ pana se topeste toata margarina. Luam cratita de pe foc si asa fierbinte, turnam siropul, peste amestecul din bol si omogenizam totul rapid si foarte bine, dupa care rasturnam continutul in tava unsa. Punem la rece pentru 3-4h, pana se intareste,(cel mai sigur, de seara pana dimineata, ca mine) apoi portionam ciocolata si servim.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *