Chifle cu miere

duminică, 6 octombrie 2013 | Reply

Minunate pentru micul dejun, alaturi de o cana cu lapte.

Timp de pregatire: 180’

 

Ingrediente

Aluat

250ml lapte

1 ou +1 galbenus

120ml ulei

2 linguri miere de albine

1 lingurita sare

900g faina alba (pt paine)

2 lingurite drojdie uscata

Glazura

75g zahar

2 linguri unt topit

1 lingura miere de albine

1 albus de ou

Mod de preparare

Se pun ingredientele pentru aluat in masina de paine, rand pe rand in ordinea enumerata mai sus. Setam masina pentru framantata si dospit. (Se verifica dupa 5’ de framantat; se adauga 1-2 linguri de apa sau faina, daca este nevoie).

Cand ciclul s-a terminat, se rastoarna aluatul pe planseta usor presarata cu faina. Se acopera si se lasa sa se odihneasca 15’.

Impartim aluatul in 16 bucati (sau daca le dorim micute, in 24 bucati) si formama din fiecare cate o bila de aluat.

Asezam bilele in tava tapetata cu hartie de copt si lasam la loc cald si ferit de curenti, sa creasca aluatul inca 30’.

Intre timp pregatim glazura: combinam zaharul, untul topit, mierea si albusul intr-un bol.

Cu acest amestec ungem chiflele crescute apoi le dam la cuptor, la 175* timp de 20-25’ sau pana se rumenesc.

Ps: Se pot unge cu miere in plus, dupa gust.

Pofta buna !

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *