Aromate si gustoase yumi,yumi…minunate pentru micul dejun, impreuna cu un pahar de lapte !
Timp de pregatire: 150’
Ingrediente
200ml apa
½ lingurita sare
¼ lingurita zahar
2 linguri ulei
100g leurda tocata(eu am tocat-o la robot)
500g faina alba
1,5 lingurita drojdie uscata
Umplutura:
100g telemea de oaie
100g urda
glazura:
1 ou
2 lingurite seminte de floarea soarelui
Mod de preparare
In ordinea enumerate mai sus, am pus ingredientele in masina de paine, apoi am setat-o pentru framantare si dospire.
Intre timp, amestecam cele doua feluri de branza formand o pasta.
Cand semnalul sonor al masinii de paine, ne anunta ca si-a terminat treabaJ, rasturnam aluatul pe masa de lucru si-l mai framantam putin.
Impartim apoi aluatul in doua (pentru al putea lucre cu usurinta),il intindem cu sucitorul intr-un dreptunghi, grosimea auatului cam 5cm maxim, apoi taiem in patrate , pentru cornulete, sau decupam sfere , cu forma de chifle. Punem cate o lingurita de pasta de branza si rulam cornuletele sau inchidem formele…vezi foto:
Asezam chiflele in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam 20’ la crescut.
Intre timp pornim cuptorul aragazului.
Inainte de a le da la cuptor, le ungem cu oul batut si preseram seminte de floare pe fiecare chifla.Coacem pentru 30’.
le lasam putin la racit, dupa care se pot servi.
Sand delicioase si a doa zi cand se pot servi la micul dejun alaturi de un pahar de lapte.
Pofta buna!