Chifle cu leurda umplute cu branza

sâmbătă, 12 mai 2012 | Reply

Aromate si gustoase yumi,yumi…minunate pentru micul dejun, impreuna cu un pahar de lapte !

Timp de pregatire: 150’

Ingrediente

200ml apa

½ lingurita sare

¼ lingurita zahar

2 linguri ulei

100g leurda tocata(eu am tocat-o la robot)

500g faina alba

1,5 lingurita drojdie uscata

Umplutura:

100g telemea de oaie

100g urda

glazura:

1 ou

2 lingurite seminte de floarea soarelui

Mod de preparare

In ordinea enumerate mai sus, am pus ingredientele in masina de paine, apoi am setat-o pentru framantare si dospire.

Intre timp, amestecam cele doua feluri de branza formand o pasta.

Cand semnalul sonor al masinii de paine, ne anunta ca si-a terminat treabaJ, rasturnam aluatul pe masa de lucru si-l mai framantam putin.

Impartim apoi aluatul in doua (pentru al putea lucre cu usurinta),il intindem cu sucitorul intr-un dreptunghi, grosimea auatului cam 5cm maxim, apoi taiem in patrate , pentru cornulete, sau decupam sfere , cu forma de chifle. Punem cate o lingurita de pasta de branza si rulam cornuletele sau inchidem formele…vezi foto:

Asezam chiflele in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam 20’ la crescut.

Intre timp pornim cuptorul aragazului.

Inainte de a le da la cuptor, le ungem cu oul batut si preseram seminte de floare pe fiecare chifla.Coacem pentru 30’.

le lasam putin la racit, dupa care se pot servi.

Sand delicioase si a doa zi cand se pot servi la micul dejun alaturi de un pahar de lapte.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *