Cheesecake cu ciocolata si cafea

miercuri, 11 aprilie 2012 | Reply

Un dulce rafinat si delicios !

Ingrediente

Aluat

200g unt

200g zahar

5 oua

250g faina

250ml lapte

50g cacao

30g cafea solubila

1 plic praf de copt

1 fiola esenta vanilie

Umplutura

500g branza de vaci

50g smantana grasa

300g zahar

150g faina

4 oua

Coaja de lamaie

Mod de preparare

Pentru umplutura, punem toate ingredientele in blender si le mixam pana se formeaza o pasta omogena.
Batem albusele tare, cu un praf de sare si le dam la rece. Separat,frecam untul cu zaharul, pana-si dubleaza volumul, adaugam pe rand galbenusele, vanilia, laptele si albusurile. Faina o amestecam cu praful de copt, cacaua si nesul si o incorporam cu ingredientele lichide, ajutand-une de o paleta, amestecand usor de jos in sus.
Tapetam o tava cu hartie de copt, golim ½ din aluat (eu nu am apreciat prea bine), peste el punem pasta de branzasi deasupra acoperim cu restul de aluat.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit pentru 50’.

Cand s-a racit, ornam dupa preferinta.

Eu l-am ornam cu finetti, nuca de cocos si bezele.

Pofta buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *