Aceasta reteta este inventia mea 😆 si am pregatit-o pentru prima data acu 3 ani 😉 s-a dovedit a fi tare gustoasa,noua ne place tare mult si de atunci o pregatesc mereu de cateva ori pe an 🙂 .
Ingrediente
1 varza proaspata 2kg
4 oua
1 legatura marar proaspat
6 feliute de paine
250g branza de burduf
250g mozzarella
100g unt
30g pesmet
50g cascaval ras
sare
piper
Mod de preparare
Taiem varza fideluta, o saram , fara sa o frecam si o lasam sa stea asa cam 20 minute.
Intre timp pregatim tava de chec, o ungem cu unt si o tapetam cu pesmet.
Punem o oala cu apa pe foc si cand apa fierbe, stoarcem varza de sucul lasat( de la sare) o punem in oala si lasam sa fiarba 15-20’, pana devine transparenta, dupa care o rasturnam intr-o strecuratoare si o lasam la scurs si racit, putin, cat sa nu ne arda.
Punem feliile de paine la inmuiat in putina apa, dupa care le stoarcem bine si le dam prin masina de tocat. Procedam asa si cu varza fiarta si stoarsa de surplusul de apa.
Punem tocatura intr-un bol, daugam ouale, mararul tocat marunt, branza, sare si piper si omogenizam totul bine.
Golim in tava, jumatate de amestec, asezam bucati de mozzarella (eu le-am taiat in doua) si deasupra amestecul ramas (eu am pus si cateva bucatele de mozzarella ramase).
Radem cascaval, punem cateva bucatele de unt si dam la cuptor, la foc mediu, pentru 60’. Mai exact pana se formeaza o crusta maronie deasupra.
Scoatem tava cu chec din cuptor o rasturnam pe un platou/gratar si mai radem foarte putin cascaval deasupra, dupa care lasam cam 20’ la racit.
Pentru servit, taiem chec-ul in felii groase aproximativ de 5 cm, stropite bine cu smantana de gatit si alaturi cu rosii proaspete de gradina .
Pofta buna !