Chec aperitiv cu inimi de curcan si ciuperci

joi, 3 martie 2016 | Reply

Un aperitiv rapid si usor de facut, delicios pentru mic dejun, cina sau aperitiv.

Ingrediente

200g inimi de curcan

200g ciuperci

30ml ulei

3 oua

1 ardei kapia rosu

1 fir praz

2 fire ceapa verde

1 morcov

1 legatura frunze de patrunjel

sare

piper

Mod de preparare

Inimile de curcan, le sectionam in doua, pe lungime si le spalam bine. Morcovul il curatam, spalam si-l dam pe razatoarea mare. Ciupercile spalate le feliem. Patrunjelul il tocam, iar ouale le batem separat intr-un bol.Ceapa si prazul le taiem fideluta, iar ardeiul cubulete.
Punem uleiul intr-o tigaie la incins, adaugam ceapa, prazul si ardeiul, lasam putin la calit, cam 2’ dupa care adaugam inimile. Amestecam si calim inca putin pana carnea isi schimba culoarea(aprox inca 2-3’) dupa care adaugam morcovul rassi ciupercile.Lasam pe foc sa dea cateva clocote si sa se evapore zeama lasata de ciuperci, cam 15’ apoi tragem tigaia de pe flacara.Asezonam, adaugam ouale si verdeata,amestecam totul sirasturnam compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt.Acoperim tava cu folie de aluminiusi dam la cuptorul dinainte incalzit, pentru 30’ la foc mediu. Dupa 25’ scoatem tava si indepartam folia, dam tava dinnou la cuptor pentru a se forma crusta de deasupra.Lasam la racit, apoi feliem checul si-l servim alaturi de ceapa verde, rosii, ardei iute si ridichi.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *