Chec alb cu cirese, invelit in ciocolata

luni, 6 iunie 2011 | Reply

Delicios, pufos, aromat, intr-un cuvant minunat !

Avea-m cateva albusuri prin congelator, le-am decongelat si am facut acest dulce.

Deasupra m-am jucat putin cu cateva cirese trase-n ciocolata si a iesit perfect !

Timp de pregatire: 130 minute

Ingrediente

Blat:

6 albusuri

6 linguri zahar

6 linguri faina

50g unt topit si racit

1 plic praf de copt

1 praf de sare

½ lingurita esenta de portocala coaja rasa

500g cirese fara samburi si scurse de zeama

Pt ornat:

200g ciocolata menaj

100g unt

Cateva cirese intregi, cu codita/optional

Cateva ornamente de ciocolata alba/optional

Mod de preparare

Batem albusurile cu praful de sare si zaharul pana spuma e bine legata, adaugam untul si faina amestecata cu praful de copt si esenta de portocala. Omogeniza totul usor cu o paleta de jos in sus, apoi adaugam si fructele.

Turnam compozitia in tava unsa cu unt si dam la cuptor, la foc mediu, pentru 45’.

Lasam checul sa se raceasca bine.

Punem ciocolata, taiata bucatele sau data pe razatoare intr-o craticioara, la topit, pe aburi. Cand ciocolata s-a topit, luam craticioara de pe abur si adaugam untul taiat in bucatele. Amestecam pana ce untul e topit complet si este incorporate in ciocolata. Luam cateva cirese, le tinem de codita si le scufundam in ciocolata, apoi le asezam pe o bucata de hartie de copt, sau pe ambalajul pachetului de unt, spre exemplu. Le dam la rece pentru 5-10 minute.

Asezam checul racit, pe un grilaj si incet turnam peste el ciocolata, astfel incat sa-l acoperim cat mai bine. Luam ciresele de la rece si le fixam pe chec ( ele se vor lipi instantaneu). Punem ornamentele albe de jur imprejur si lasam cateva minute sa se intareasca glazura, apoi taiem checul in felii si servim.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *