Craciun fericit tuturor!
Este prima mea casuta de turta dulce si sant tare multumita de rezultat. Voi ce parere aveti ?
Ingrediente
Ingrediente:
Aluat:
1 kg faina
325g zahar
1 praf de copt
½ lingurita bicarbonate de sodium
2 oua intregi +2 galbenusuri
2 linguri cu farf, untura de porc
3 linguri mari cu miere de albine
2 lingurite mix pt turta dulce
200 ml apa
Royal icing:
100g albus de ou
500g zahar pudra (cumparat)
coloranti alimentari
bomboane
jeleu-ri
sabloane de hartie
Mod de preparare
In prima zi pregatim aluatul. Intr-o craticioara topim 3 linguri de zahar, pana devine aramiu, apoi il stingem cu apa. Lasam sa fiarba, la foc mic, pana se topeste zaharul caramelizat, dupa care dam siropul la rece.
Intr-un vas incapator adaugam faina , praful de copt si bicarbonatul,condimentele, restul de zahar,ouale,mierea si untura. Amestecam bine toate ingredientele, apoi adaugam siropul si framantam pana ce aluatul este bine legat. Punem aluatul in folie si-l dam la frigider pentru 24h.
Framantam putin aluatul si intindem o foaie groasa de 4-5 mm. Punem sabloanele din hartie peste foaia de aluat si decumpam formele casutei. Coacem turta 12-15 minute.
Pentru asamblare ne vom folosi de Royal Icing.
Albusurile se bat spuma cu zaharul adaugat treptat. Se obtine o spuma foarte consistenta. Punem spuma in pos si ne apucam de lucru. Decoram peretii si acopersul, ornam dupa preferinta cu bombonele si jeleuri si le lasam la uscat pana a doua zi. Cu ajutorul posu-lui ungem marginile zidurilor si le unim ( vezi foto). Lasam dinnou la uscat peste noapte si in sfarsit a treia zi , montam acoperisul, decoram cu braduti, cu gardulet si casuta e gata de pozat.
Pofta buna!
Adevarata arta….culinara,mmmmm si cat de delicioasa cred ca e. Felicitari,draga mea.
Multumesc frumos ! pupici