Casuta de turta dulce

miercuri, 19 decembrie 2012 | 2 Replies

Craciun fericit tuturor!

Este prima mea casuta de turta dulce si sant tare multumita de rezultat. Voi ce parere aveti ?

Ingrediente

Ingrediente:

Aluat:

1 kg faina

325g zahar

1 praf de copt

½ lingurita bicarbonate de sodium

2 oua intregi +2 galbenusuri

2 linguri cu farf, untura de porc

3 linguri mari cu miere de albine

2 lingurite mix pt turta dulce

200 ml apa

Royal icing:

100g albus de ou

500g zahar pudra (cumparat)

coloranti alimentari

bomboane

jeleu-ri

sabloane de hartie

Mod de preparare

In prima zi pregatim aluatul. Intr-o craticioara topim 3 linguri de zahar, pana devine aramiu, apoi il stingem cu apa. Lasam sa fiarba, la foc mic, pana se topeste zaharul caramelizat, dupa care dam siropul la rece.

Intr-un vas incapator adaugam faina , praful de copt si bicarbonatul,condimentele, restul de zahar,ouale,mierea si untura. Amestecam bine toate ingredientele, apoi adaugam siropul si framantam pana ce aluatul este bine legat. Punem aluatul in folie si-l dam la frigider pentru 24h.

Framantam putin aluatul si intindem o foaie groasa de 4-5 mm. Punem sabloanele din hartie peste foaia de aluat si decumpam formele casutei. Coacem turta 12-15 minute.

Pentru asamblare ne vom folosi de Royal Icing.

Albusurile se bat spuma cu zaharul adaugat treptat. Se obtine o spuma foarte consistenta. Punem spuma in pos si ne apucam de lucru. Decoram peretii si acopersul, ornam dupa preferinta cu bombonele si jeleuri si le lasam la uscat pana a doua zi. Cu ajutorul posu-lui ungem marginile zidurilor si le unim ( vezi foto). Lasam dinnou la uscat peste noapte si in sfarsit a treia zi , montam acoperisul, decoram cu braduti, cu gardulet si casuta e gata de pozat.

Pofta buna!

2 thoughts on “Casuta de turta dulce

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *