Cannelloni cu carne de pui

miercuri, 23 octombrie 2013 | Reply

Pentru aceasta reteta se poate folosi piept sau pulpe dezosate de pui. Carnea se poate marunti in robot sau folosim de la inceput carne macinata.

Timp de pregatire: 120’

Ingrediente

16 cannelloni (paste tubulare mari)

100g parmesan razuit

Sos de rosii:

30ml ulei

4 catei mari de usturoi

½ lingurita fulgi de chilli

800g rosii conservate

1 lingura frunze de patrunjel prospat

100ml smantana pt gatit

Sare

Sos béchamel:

50g unt

30g faina

250ml lapte

1 varf lingurita piper alb

½ lingurita sare

1 varf cutit pudra de nucsoara

Umplutura:

30ml ulei

4 catei mari de usturoi

1 ceapa mare

600g carne de pui (eu am maruntit-o in robot)

2 linguri mari sos bechamel

2 linguri smantana pt gatit

Sare

Piper

nucsoara

Mod de preparare

Incepem cu prepararea sosuri-lor : pentru sosul de rosii, incingem uleiul, adaugam usturoiul tocat marunt, fulgii chilli, lasam 1’ apoi adaugam rosiile ( eu le-am mixat in robot inainte). Condimentam cu sare si piper si fierbem cam 10’. Luam de pe foc si adaugam patrunjelul tocat marunt.

Pentru sosul béchamel: topim untul intr-o tigaie pe foc mic, adaugam faina si amestecam bine cu telu-l aprox 1’, apoi adaugam laptele fierbinte, incet si amestecand continuu. Trebue sa obtinem o crema fina fara cocoloase . Condimentam cu sare, piper si nucsoara, mai lasam sa dea cateva clocote si luam de pe foc.

Pentru umplutura: Incingem uleiul, calim ceapa si usturoiul tocat, adaugam carnea si calim impreuna pana ce isi schimba culoarea. Condimentam cu sare, piper si nucsoara, adaugam sosul bechamel si smantana care vor ajuta la legarea umpluturii, apoi luam de pe foc.

Punem intr-o oala incapatoare apa, adaugam 1 lingurita rasa de sare, dam la fiert si cand da in clocot adaugam caneloni pe care-i lasam 5’, ii fierbem doar pe jumatate, dupa care ii luam de pe foc si ii strecuram.

Restul de sos bechamel il amestecam cu sosul de rosii.

Luam o tava (sau doua mai mici, cum am procedat eu), adaugam cateva linguri de sos ( amestecul de rosii cu bechamel-ul ramas), umplem rand pe rand canelonii, (cu o lingurita) apoi ii asezam culcati in tava. Acoperim pastele umplute cu restul de sos, presaram deasupra parmezan ras si dam la cuptor la foc mediu, aproximativ 20-25’, mai exact pana se formeaza o crusta deasupra. Servim pastele calde !

Pofta buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *