Budinca din paste, cu merisoare si dulceata de afine

joi, 27 martie 2014 | Reply

Un nou concurs pe blogul Cristinei aici si o noua reteta, special preparata pentru aceasta ocazie 😆 sper sa va placa 😛

Timp de pregatire: 45’

 

Ingrediente

400g taitei lati ”Baneasa”

4 oua

200g branza dulce

150ml lapte

200g miere de albine

100g merisoare confiate

50g unt

Mod de preparare

Punem pastele la fiert, conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgem de apa, intr-o strecuratoare.

Intr-un bol spargem ouale, le batem putin cu un tel, adaugam laptele, branza si mierea si omogenizam amestecul.

Ungem cu unt, un vas de yena, adaugam jumatate din paste (primul strat), turnam peste ele, jumatate din amestecul de ou, branza,lapte, miere, omogenizam ca toate pastele sa fie patrunse si presaram deasupra merisoarele.

Restul de paste le punem in bolul cu amestec, le omogenizam pana sunt patrunse bine, apoi turnam totul peste merisoare, acoperindu-le si formand astfel al doilea strat.

Deasupra punem bucatele de unt din loc in loc si dam la cuptor, la 180*, pentru 30’.

Lasam la racit, apoi portionam si servim cu dulceata de afine deasupra :-D

Pofta buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *