Un nou concurs pe blogul Cristinei aici si o noua reteta, special preparata pentru aceasta ocazie 😆 sper sa va placa 😛
Timp de pregatire: 45’
Ingrediente
400g taitei lati ”Baneasa”
4 oua
200g branza dulce
150ml lapte
200g miere de albine
100g merisoare confiate
50g unt
Mod de preparare
Punem pastele la fiert, conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgem de apa, intr-o strecuratoare.
Intr-un bol spargem ouale, le batem putin cu un tel, adaugam laptele, branza si mierea si omogenizam amestecul.
Ungem cu unt, un vas de yena, adaugam jumatate din paste (primul strat), turnam peste ele, jumatate din amestecul de ou, branza,lapte, miere, omogenizam ca toate pastele sa fie patrunse si presaram deasupra merisoarele.
Restul de paste le punem in bolul cu amestec, le omogenizam pana sunt patrunse bine, apoi turnam totul peste merisoare, acoperindu-le si formand astfel al doilea strat.
Deasupra punem bucatele de unt din loc in loc si dam la cuptor, la 180*, pentru 30’.
Lasam la racit, apoi portionam si servim cu dulceata de afine deasupra :-D
Pofta buna !