Budinca de gris

luni, 31 mai 2010 | Reply

De obicei , dupa ce parcurg etapele din reteta de mai jos, introduc budinca in cuptorul incins pentru 15’ si numai cand este rece, adaug ciocolata, dar de data asta am facut-o in graba si nu a mai ajuns nici la cuptor si nici sa se raceasca suficient( se vede ca decorul s-a topit), dar si asa a fost delicioasa, s-a mancat rapid 😀 .

Ingrediente

1 cana de gris

4 cani de lapte

8 linguri de zahar

2 plicuri zahar vanilat

ciocolata pentru ornat

Mod de preparare

Intr-un vas(eu am folosit de jena)punem 4 linguri de zahar si-l dam pe flacara sa se caramelizeze apoi cu ajutorul unui prosop (sau manusa) ca sa nu ne ardem, inclinam vasul astfel incat sa curga caramelul si pe margini de jur imprejur. Apoi il lasam sa se raceasca pana fierbem grisul.

Punem laptele la fiert, adaugam 4 linguri de zahar + cele doua pliculete cu zahar vanilat, iar cand da in clocot, adaugam grisul si amestecam rapid sa nu se formeze cocoloase. Lasam pe foc si amestecam in continuare inca 5’.

Golim grisul in vasul cu caramel, il intindem cu lingura si-l lasam la racit. Cand este rece, punem un platou deasupra lui si cu miscare brusca, rasturnam continutul . Ornam cu ciocolata si servim.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *