Parfumate, moi si inmiresmate, delicate, bune si gustoase!
„Dulce Romanie – provocarea lunii ianuarie 2012”http://mitinitta.blogspot.com/2012/01/provocarea-lunii-ianuarie-2012-dulce.html.
Timp de pregatire: 45′
Ingrediente
125g iaurt
200g zahar
2 oua
1 lamaie
300g faina
1 plic praf de copt
100g unt topit
Pt umplut:
Dulceata din coji de lubenita(cu aroma de portocala)
Sirop:
50g zahar
Zeama de la lamaia rasa de coaja
Mod de preparare
Intr-un vas incapator frecam ouale cu zaharul si coaja rasa de lamaie, adaugam iaurtul si untul si amestecam bine. Praful de copt il incorporam in faina si le adaugam in compozitia umeda, amestecand usor de jos in sus pana se omogenizeaza.
Turnam compozitia in formele de briose, le umplem pana la jumatate, adaugam cate o lingurita de dulceata, acoperim cu aluat, apoi dam tava la cuptorul dinainte incalzit, pentru 20-25 minute.
Intre timp preparam siropul astfel: fierbem zeama de lamaie cu zaharul, cam 3-4 minute, pana ce se dizolva complet si luam cratita de pe foc.
Imediat ce scoatem briosele din cuptor, luam o furculita si le intepam in 2-3 locuri, iar cu o lingura turnam deasupra, pe fiecare 1-2 linguri de sirop, v-a fi absorbit instantaneu.
Se pot servi atat calde cat si reci.
Pofta buna!