Daca va place ciocolata si nuca de cocos, incercati aceste briose…sunt yumi, yumi.
Timp de pregatire: 50’
Ingrediente
Pentru briose:
3 oua intregi
2 galbenusuri
125 g smantana
100 g unt topit
150 g zahar
2 linguri cu cacao neagra
1 praf de copt
esenta de rom
250 g faina
Pentru crema :
2 albusuri
100 g fulgi de nuca de cocos
12 linguri cu zahar farin
esenta de rom
Mod de preparare
Pentru briose; separam albusurile de galbenusuri.Mixam albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile,smantana si untul topit. Separat amestecam ingredientele uscate; faina, cacaua si praful de copt. Mixam cele doua amestecuri, bine de tot.
Pentru crema; batem albusurile cu zaharul, adaugam nuca de cocos, esenta si amestecam bine, rezulta o pasta groasa.
Turnam putin aluat in forme, punem cate o lingura de crema si acoperim dinnou cu aluat. Dam la copt pentru 20-25’.
Cand se racesc le stropim cu glazura alba.
Pofta buna!