Aromate si delicioase, foarte bune pentru micul dejun sau o gustare. Inscriu si aceasta reteta la„Dulce Romanie – provocarea lunii ianuarie 2012”http://mitinitta.blogspot.com/2012/01/provocarea-lunii-ianuarie-2012-dulce.html.
Foarte bune pentru micul dejun sau o gustare. 😀
Timp de pregatire: 45′
Ingrediente
125g iaurt
200g zahar
2 oua
½ lingurita praf de portocala
300g faina
1 plic praf de copt
100g unt topit
1 portocala
Pt deasupra: (optional)
50g zahar pudra
Mod de preparare
Intr-un bol incapator frecam ouale cu zaharul, adaugam iaurtul, untul si praful de portocala. Separat incorporam praful de copt in faina si adaugam in compozitia umeda. Amestecam de jos in sus pana se omogenizeaza.
Turnam compozitia in formele de briose, tapetate cu hartie speciala, adaugam in fiecare, cate o feliuta de portocala si dam la cuptorul dinainte incalzit, pentru 20-25 minute.
Se pot servi simple sau pudrate cu zahar, asa cum am ales eu.
Pofta buna!