Bezele decorate

vineri, 5 septembrie 2014 | 6 Replies

A trecut déjà aproape 1 an de cand mi-am achizitionat, noul aragaz si de-abea acum am reusit sa-mi fact timp, pentru bezele 😀 . Cu vechiul aragaz era mult mai greu 🙁 , in primul rand isi schimbau culoarea, se ingalbeneau usor si apoi trebuia sa le coc cu usa cuptorului deschisa 🙄 , dar acum sunt extrem de fericita si multumita 😆 mi-au iesit bezelele la care visam din totdeauna , bezelele perfecte !

Am folosit doua culori, rosu si albastru, m-am jucat putin cu formele si am pregatit si doua blaturi pentru o “Pavlova” care urmeaza in curand 😉 .

Ingrediente

250g zahar praf

4 albusuri

1 lingurita otet

1 praf sare

Colorant alimentar-gel

Un bat de bambus (bat de frigarue)

Mod de preparare

Punem albusurile in bolul mixeru-lui si pornim robotul la viteza mare. Cand albusurile devin spumoase, adaugam sarea si otetul si continuam cu mixatul pana ce albusurile se intaresc. Reducem viteza si adaugam rand pe rand cate o lingura de zahar pana ce il punem pe tot. Mixam in continuare inca aproximativ 5’, la viteza mare, pentru a optine o spuma foarte tare si lucioasa (vezi poza).

Intre timp pregatim 2-3 tavi ( depinde de marimea lor), tapetate cu hartie de copt.

Pentru a optine bezelele cu décor frumos, avem nevoie de 1-2 pos-uri (depinde de cate culori doriti sa realizati), colorant alimentar si un bat de bambus (frigarue).

Umezim batul in colorant si trasam linii in interiorul pos-ului, incepand de la farv spre baza.

Umplem apoi posul cu spuma si formam bezelele decorate, direct in tava tapetata.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit, pentru 90’, la 75*, sursa caldura sus-jos, cu ventilare.

Optinem bezele minunate , perfect uscate, tari si lucioase, cu o culoare perfecta !

Vi le recomand cu drag :-P .

 

Pofta la gustat ;-) si spor la preparat !

6 thoughts on “Bezele decorate

  1. Daniela

    Buna seara , Lia 🙂
    wow !!! felicitari pentru minunatele bezele, abia astept si pavlova !!!
    si gand la gand cu bucurie despre aragaz pentru ca tocmai ce am vorbit cu sotul sa mi-l schimb si eu tocmai pentru minunatiile astea de bezele ( marea mea slabiciune…
    Pentru ca asa cum ai spus – si mie imi ieseau usor maronii si daca le mai faceam si colorate… poti sa-ti imaginezi … nu mai spun de macarons… le-am incercat de trei ori si… dar nu vreau sa ma las batuta tocmai de asta l-am convins ca ” ne trebuie ” unul nou
    Vazusem un aragaz la promotie dar mi-a spus o prietena ca nu-i asa de stralucit , si , pentru ca ai aratat ce frumuseti ti-au iesit … ai putea sa-mi spui ce model , marca de aragaz pentru ca as sti ca merg la sigur si nu arunc cu banii aiurea – daca ai sa vrei binenteles
    multumesc frumos…
    si poate ai sa inerci si macarons si sa ne spui si noua…( explici asa frumos !) 🙂
    O seara la fel de frumoasa iti doresc si sa fii sanatosa !
    Cu drag , Daniela

    Reply
    1. admin Post author

      Bine ai venit in bucataria mea virtuala, draga Daniela 🙂
      Ma bucur ca iti plac bezelele mele 🙂 dupa cum am spus si eu sunt foarte incantata de rezultat. Pacat ca nu am reusit sa le pun in evidenta asa cum ar fi meritat, ma refer la poze, la lumina insuficienta:( dar urmeaza si alte ture de bezele… si neaparat, cat de curand urmeaza si macarons 🙂
      Cat despre aragaz pot sa-ti spun ca si mie mi-au trebuit cateva luni bune… pana m-am decis, am vrut un aragaz sa aiba plita si cuptorul incorporabile,cu plita pe gaz si cuptorul neaparat electric 🙂 si sa nu fie nici foarte scump evident:) Toate aceste calitati le-am gasit in aragazul BEKO de care sunt foarte multumita si ti-l recomand cu mare drag.
      Daca mai doresti si alte informatii te rog , nu te sfii 🙂 iti raspund cu drag.
      Un sfarsit de saptamana relaxant, draga mea !
      Cu drag, Lia

      Reply
  2. Daniela

    Bine te-am regasit din nou, draga Lia 🙂
    Pozele sunt frumoase si asa si chiar se vede ca bezelele sunt facute fara repros…. ( parca sunt facute in laborator de cofetarie !!! )si pana la urma urmei produsul final si palpabil conteaza 😀
    Abia astept si macarons-urile !!!! Pentru ca explici asa clar si frumos si cu siguranta as incerca reteta ta !!! 🙂
    Si daaaaaaaaaa…
    As indrazni din nou…pentru ca stii …daca as avea poze cu dezastrele ( bezele ) pe care le-am comis de-a lungul timpului ca sa aflu mai tarziu ca de fapt cuptorul aragazului era de vina
    si…. cum am o karma care ma face sa iau numai lucruri nepotrivite si sa-mi dau seama abia mai tarziu as indrazni sa te intreb ce modelul sau seria de la Beko pentru ca au mai multe modele si pentru ca SINCER l-asi lua ca al tau pentru ca daca tu esti multumita de el eu as fi si mai si 🙂 si chiar as mai avea curaj sa le mai incerc o data…
    O seara frumoasa iti doresc draga Lia si la cat mai multe retete super asa cum numai tu stii sa ne incanti!!!
    Cu drag , Daniela
    P.s. : daca nu vrei sa divulgi in public modelul din varii motive , uite : dreamdanielle26@yahoo.com
    Muuuuuuuuuuuuultumesc anticipat si o saptamana frumoasa si spornica !

    Reply
    1. admin Post author

      Buna draga Daniela,
      cu scuzele de rigoare pentru intarzaierea raspunsul-lui :(…
      Modelul BEKO CSE 62120 DX
      Multumesc din suflet pentru cuvintele incurajatoare , te pup.
      Ps: am sa-ti trimit si pe mail cu link spre magazine 🙂

      Reply
      1. Daniela

        SARUT MANA MUUUUUULT !!! 🙂
        am sa merg sa-mi iau , si prima impresie tie ti-o voi dezvalui si… te-ai prins …. prima reteta….BEZELEEEEE !!! 😀
        Sa ai o saptamana reusita cu spor si sanatate !!! 🙂 ( azi sunt plina de semnul exclamarii … :))) )
        Te pup cu drag si recunostinta ,
        Daniela

        Reply
        1. admin Post author

          Draga mea , iti doresc sa te bucuri de aragaz-ul nou 🙂 asa cum ma bucur si eu, sa ai spor si succes in toate realizarile tale!
          Ps: astept cu nerabdare primele impresii…
          O saptamana reusita !
          Lia

          Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *