Ardei umpluti cu carne de curcan

joi, 5 august 2010 | Reply

Timp de pregatire: 90’

Ingrediente

12 ardei grasi marisori

500g carne tocata de curcan

2 linguri orez

1 ou

2 cepe

1 morcov

2 linguri pasta de tomate

500ml bulion

200ml ulei

2 rosii

1 lingura faina

marar verde

patrunjel verde

1 crenguta de cimbru verde

1 foie de dafin

1 cub knor legume

Sare

piper

smantana (pt servit )

Mod de preparare

Curatam ardeii de cotoare si seminte si ii oparim 2-3’, apoi ii lasam cu deschizatura in jos, la scurs pe un servet sau intr-o strecuratoare.

Taiem ceapa marunt, curatam si dam pe razatoarea mica, morcovul. Maruntim frunzele de marar si patrunjel.

Punem ceapa la calit, adaugam morcovul, apoi orezul. Amestecam si lasam cam 5’ la dinstuit, dupa care adaugam carnea, verdeata,sare,piper si oul putin batut. Amestecam totul si luam de pe flacara.Cu acest amestec umplem ardeii. Din cele doua rosii, taiem felii cu care acoperim ardeii sub forma de capac. Ii asezam intr-o oala,punem crenguta de cimbru, de dafin, adaugam apa, pana la nivelul lor si ii lasam la fiert, cam 40’ la foc mediu.

Separat intr-un bol amestecam faina cu bulionul, adaugam zeama fiarta de pe ardei, punem si cubul knor, omogenizam si rasturnam totul peste ardeii umpluti. Mai lasam sa dea cateva clocote si sunt gata pentru servit.

Servim ardeii calzi, cu putin sos alaturi si smantana deasupra.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *