Inghetata pe timp de vara,este unul dintre cele mai dorite deserturi, pentru toti. Cu fructe este preferata mea 😉 dar normal ca-mi place si ciocolata…si uite asa am ajuns la aceasta combinatie dar, cu o prezentare mai altfel 😀 . Simpla , sanatoasa, usor de facut, va recomand sa o preparati si voi 😛 .
Timp de pregatire : 200’
Ingrediente
500 de grame de iaurt natural/cremos
3 banane foarte coapte
100g ciocolata neagra/cu lapte
25g unt
Mod de preparare
Eu am folosit un iaurt cu 4% grasime, pe care l-am pus in blender impreuna cu bananele curatate de coaja. Blendu-im amestecul apoi, acoperim bolul cu o folie si dam recipientul la frigider.
Maruntim ciocolata si impreuna cu untul, le punem la topit pe bae marie, amestecand continuu.
Luam formele de silicon, le asezam pe o tava de metal (sau plastic rezistenta la congelator) si cu o pensula, ungem fiecare petala de trandafir cu ciocolata, astfel incat sa fie bine acoperite dar, intr-un strat suptire. Ciocolata se v-a intari rapid.
Scoatem bolul cu mixt-ul de inghetata din frigider si umplem formele. Acoperim tava cu folie apoi asezam tava in congelator.
Dupa aproximativ 3h, inghetata se poate servi. Datorita formelor de silicon atat de flexibile, se vor scoate trandafirii inghetati, cu petale de ciocolata J foarte usor.
Daca aveti o masina de inghetata, trandafirii se vor ingheta intr-o ora si desigur inghetata v-a fi mai cremoasa, dar oricare varianta o alegeti, rezultatul este un deliciu.
Pofta buna !