Tort festiv cu nuci

duminică, 14 aprilie 2013 | Reply

Am fost din nou invitata sa bucataresc de Dr.Oetker, m-am bucurat si am acceptat cu mare placere ! nu pute-am lipsi din Campania „Sarbatorile au gustul prajiturilor de casa”. Mi-am alestortul festiv cu nuci,o bunatate! darare o peveste 😉 pentru ca eu am plecat din tara imediat ce am primit ingredientele…si perioada in care trebui-a sa prajituresccoincide-a cu CO-ul meu, am facut tortul departe, la mii de km de casa, tocmai in Anglia.De aicitortul meu festiv cu nuci, a devenittortul plimbaret al campaniei 😀 .

Sărbătorile au gustul prăjiturilor de casă Dr.Oetker aduce bucuria prăjituritului prin lansarea Campaniei de primăvara „Sărbătorile au gustul prăjiturilor de casă”.

 

Campanie, presupune si niste premii pentru toti cei care utilizeaza produsele Dr.Oetker.

Oricare 5 ingrediente pentru prăjituri sau decoruri de la Dr.Oetker îţi aduc şansa de a câştiga marele premiu în valoare de 30.000 lei – înnoirea întregii case. Împărtășește momente dulci cu cei dragi și câștigă premii zilnice, sub formă de vouchere pentru electrocasnice.

Trimite în perioada 1 martie – 15 mai 2013 numărul bonului fiscal, care atestă achiziţia a 5 ingrediente pentru prăjituri sau decoruri de la Dr.Oetker, prin SMS la 1860 sau pe www.oetker.ro şi te poţi număra printre câştigători!

Dr.Oetker îți vine în ajutor și îți oferă noi idei de prăjiturit. Pe site-ul www.oetker.ro, la secțiunea dedicată campaniei, vei găsi un rețetar de primăvară și vei fi provocat la un joc online. Arată-ne aici ce bunătăți dulci știi să faci, folosind ingrediente pentru prăjturi sau decoruri de la Dr.Oetker.

Prăjiturește cu dragoste și dăruire în noul sezon, înnoiește-ți prăjituritul și câștigi cu Dr.Oetker!

Aceste-a fiind spuse…cu drag va trimit cate o feliuta virtuala si voua 😛 !

Timp de preparare: cca. 40 de min.
Timp de coacere: cca. 40 de min.Ingrediente

Ingrediente: Pentru aluat:

4 ouă,
150 g zahăr,
1 plic Zahăr vanilinat Dr.Oetker,
120 g făină,
1 linguriță rasă Praf de copt cu șofran Dr.Oetker,
130 g nuci macinate,
50 g ciocolată de menaj rasă.

Pentru umplutură:

500 ml frișcă,
2 linguri rase cu zahăr pudră,
1 plic Zahăr vanilinat Dr.Oetker,
200 ml lichior cremă de whisky,
1 plic Gelatină Dr.Oetker,
100 ml apă călduță.

Pentru decorare:

70 g nuci macinate,
1 plic Glazură neagră Dr. Oetker.
100 ml apă călduță.

Mai aveți nevoie de:

formă de tort rotundă (26 cm); folie de prospețime; forme de decor.

Mod de preparare

Pasul 1 Pentru blat se bat spumă cu mixerul la viteza cea mai mare ouăle, zahărul

și zahărul vanilinat. Făina se amestecă cu praful de copt și împreună cunucile și ciocolata, se încorporează în spuma de ouă.

Pasul 2 Compoziția obținută se toarnă în forma de tort unsă și tapetată cu făină, apoi se introduce în cuptorul preîncălzit și se coace.

Cuptor electric: 180 °C;Cuptor cu aer cald: 160 °C;Cuptor cu gaz: treapta 3

Timp de coacere: cca. 40 de minute

Pasul 3 Pentru cremă se bate frișca cu zahărul și cu zahărul vanilinat folosind mixerul la treapta cea mai mică de viteză, apoi se încorporează ușor lichiorul. Gelatina se înmoaie în apă conform instrucțiunilor de pe plic, apoi se încorporează în cremă.

Pasul 4 Blatul răcit se taie în trei rondele, se umple cu 2/3 din cremă, iar restul de cremă se repartizează deasupra și pe laterale. Se ornează tortul cu nuci și se ține la rece timp de 3 ore.

Pasul 5 Glazura neagră se topește conform indicațiilor de pe plic. Cu jumătate din cantitatea de glazură se stropește decorativ tortul, iar din cealaltă jumătate se confecționează forme decorative cu care se decorează tortul. Formele decorative se obțin prin turnarea glazurii în formele speciale așezate pe o folie. După întărirea glazurii, formele decorative sunt gata de utilizare. Sau puteti opta pentrtu varianta mai simpla, folosi-nd forme si praline din comert, asa ca mine.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *