In acest an, ziua mea a picat de Pasti, mi s-a parut normal sa ornez tortul cu iepurasi si bombonele in forma de oua 😀 .
Avem aici o combinatie de arome si un gust aparte… Trebue sa-l incercati ca sa va convingeti despre ce vorbesc 😛 .
Timp de pregatire: 300’
Ingrediente
Blat galben:
6 oua
6 linguri zahar
2 linguri ulei
6 linguri faina
½ lingurita praf de copt
Blat maro:
1 ou
1 cană zahăr
1/2 cană ulei
3 linguri gem de afine
1 cană lapte
2 căni făină
2 linguri cacao
1 plic praf de copt
Crema:
2 plicuri budinca vanilie
200g zahar praf
800ml lapte
250g unt 85%
250ml smantana dulce pt frisca
Glazura:
250g ciocolata 55% cacao
100g unt
bomboane
figurine din ciocolata (iepurasi)
cipsuri cu aroma de portocala imbracate in ciocolata
Mod de preparare
Blat galben: Albusurile le batem tare cu un praf desare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile le frecam cuuleisi le adaugam peste albusuri amestecand usor, apoi punem faina amestecata cu praful de copt si omogenizam usor cu o paleta, de jos in sus. Turnam coca intr-o tava rotunda (24cm), cu pereti detasabili, pe care am tapetat-o cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit, la 175*, pentru 30’.
Blatul copt il scoatem pe un gratar si il lasam sa se raceasca, numai dupa aceia il taiem in doua straturi si optinem trei foi de blat.
Blat maro: Amestecam intrun bol, faina, praful de copt si cacaua toate cernute. Separat in alt bol frecam putin oul cu zaharul si uleiul, apoi adaugam gemul de afine si laptele. Amestecam cele doua compozitii si optinem coca pentru blatul maro pe care il coacem in aceiasi tava (aceiasi dimensiune) la aceiasi temperatura si timp. Cand blatul este rece, il taiem la fel ca si pe cel galben.
Crema: Preparam budinca conform instructiunilor de pe plic si o lasam sa se raceasca. Frecam untul moale (la temperatura camerei) cu zaharul praf apoi adaugam pe rand cate o lingura de budinca si frecam, pana o incorporam pe toata. Separat batem smantana pana optinem frisca bine legata.
Incorporam frisca in budinca, la fel cate o lingura, rand pe rand si amestecam cu o paleta, usor de jos in sus, pana o incorporam pe toata si astfel am optinut crema.
Asamblare: Incepem la baza cu o foaie de blat maro peste care intindem crema (o impartim ochiometric in 6 ), apoi blat galben, iar crema, pana terminam toate straturile.
Asezam peretele detasabil al tavii (in care am copt blaturile) peste tort, il acoperim cu o folie si il dam la rece pentru cel putin 3h, apoi indepartam folia, scoatem peretele detasabil si imbracam complet tortul cu restul de crema.
Glazura: Topim ciocolata cu untul, pe baie de aburi si imbracam tortul peste crema, in intregime cu ciocolata. Ornam dupa imaginatie cu figurine de ciocolata si bombonele, in cazul meu.
Pofta buna !
Foarte frumos tortul ! Imi plac foarte mult petalele de floare. Cum le-ai realizat ? Multumesc si La multi ani !
Mihaela
Mihaela draga, multumesc pentru urare, pentru vizita si apreciere !
„Petalele” sunt niste cipsuri cu gust de portocala,(sau gust de menta) imbracate in ciocolata. Eu le-am cumparat din Anglia dintr-un market Aldi.La noi in tara din cate stiu eu, nu avem Aldi, dar vecinii nostri maghiari au astfel de market-uri, asa ca trebue incercat 🙁 .
Un tort foarte, foarte bun. Bravo Lia!
Rocsy draga mea, ma bucur ca iti place tortul meu :). Intradevar gustul a fost deosebit si s-a servit cu mare placere de cei dragi. Multumesc !