Tort aniversar cu capsuni

luni, 22 aprilie 2013 | Reply

Va invit sa serviti virtual si sa va convinge-ti si voi, de gustul racoritor, aromat si minunat al deliciosului preparat 😉 .

Ingrediente

Blat:

4 oua

4 linguri zahar

4 linguri faina

1 lingurita extract vanilie

Crema:

250 ml iaurt de capsuni

1 plic crema de lamaie Dr.Oetker

250 ml lapte

3 linguri (cu varf) de zahar praf

400 gr capsuni

1 plic gelatina

Insiropat blat-ul:

50ml sirop de menta

2 linguri apa

Ornat:

200 g capsuni

200ml frisca lichida

Frunze de menta proaspata

Mod de preparare

Incepem cu blatul; separam albusele de galbenuse. Batem albusurile tare cu zaharul, adaugam galbenusurile pe rand, esenta si la final, faina. Amestecam usor cu o spatula de jos in sus, pana se incorporeaza toata faina, apoi turnam amestec-ul intr-o forma de tort tapetata si cu pereti detasabili.

Coacem 25’ la foc moderat, dupa care-l scoatem din forma si-l lasam la racit pe un gratar.

Pt crema;pregatim gelatina conform instructiunilor de pe plic. Spalam si taiem cubulete capsunile. Punem intr-un bol laptele rece, praful de lamaie, zaharul si batem bine pana optinem o crema ferma. Adaugam iaurtul, apoi gelatina in fir, si la final fructele taiate. Amestecam crema cu grija sa nu strivim bucatelele de fructele. Dam crema la o parte.

Tapetam o forma de tort, (putin mai mare decat ce-a in care am copt blatul) cu folie alimentara si asezam blatul racit. Amestecam siropul de menta cu apa si cu o lingura insiropam bine blatul.

Turnam deasupra crema, nivelam, acoperim cu folie si dam la rece pentru cel putin 2h, (eu l-am lasat de seara pana dimineata).

Pt ornat; batem frisca, spalam fructele si frunzulitele proaspete de menta si ornam fiecare dupa placere, imaginatie si sarbatoare ;-) .

Pofta buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *