Portionam si servim, doar dupa ce o lasam putin la racit 😉 !
Timp de pregatire: 80 minute
Ingrediente
2 oua
50ml ulei
250ml iaurt
300g faina "Dobrogea"
1 plic praf de copt
100g carne(piept/pulpa) de pui fiarta taiata cuburi
3 oua fierte, taiate cuburi
2 legaturi de leurda
1 lingurita sare
½ lingurita piper
Mod de preparare
Pregatim un aluat din oua, un praf de sare, ulei si iaurt . Intr-un bol separate, amestecam faina si praful de copt. Leurda o tocam marunt sau o maruntim la robot, apoi o golim peste faina. Adaugam bucatelele de oua si carne si amestecam toate ingredientele uscate. Turnam deasupra ingredientele umede, asezonam cu sare si piper, amestecam coca si o golim intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dam la cuptor pentru 60’, la foc mediu.
Pofta buna!
Arata incredibil de bine tarta, vreau sa o fac si eu 🙂
Multumesc Simona draga, pentru vizita si pentru aprecire <3 , tare ma bucur ca iti place 🙂 si iti doresc mult spor la preparat tarta ! Tare m-as bucura daca te-ai intoarce, cu citeva impresii ?
Un sfarsit de saptamana odihnitor iti doresc !
Buna ziua, Lia, am facut tarta, azi-dimineata, respectand reteta, doar ca in loc de carne am pus ciuperci (la dorinta copiilor), am adaugat cateva fire de chives, putin oregano si am pus smantana in loc de iaurt. A iesit dementiala :)) Le-a placut chiar si copiilor mei, care sunt niste mofturosi 🙂 Vreau sa spun ca e prima oara in viata mea cand mananc leurda si reteta ta este cea care m-a convins sa incerc sa gatesc cu leurda, pentru ca arata fantastic de apetisant, iar culorile sunt nemaipomenite. M-am trezit tarziu, ieri am batut pietele cautand leurda si cand mi s-a spus ca s-a terminat sezonul ei, m-am dezumflat; dar am gasit la Kaufland ultimele legaturi :)) Multumesc mult pentru reteta >:D:D<
Simona draga, nici nu stii ce bucurie mi-ai facut ca ai revenit cu impresii 🙂 Ma bucur tare mult ca ai descoperit gustul leurdei si mai ales ca ai reusit sa-i faci si pe cei mici sa manance ! pentru mine nu exista multumire mai mare ca aceasta 🙂 Ma bucur atunci cand sunt de ajutor…ma bucur cand vad ca munca mea nu este in zadar :). Ps: imi place combinatia din placinta facuta de tine 🙂 si stiu sigur ca a fost delicioasa !
Te imbratisez cu drag si te astept oricand pentru aprecieri, sfaturi, intrebari sau nelamuriri :).
Weekend placut !
Pingback: Tarta cu leurda si ciuperci - simonacallas
Ma bucur mult, draga mea Simona, ca ai incercat-o… si ca ti-a placut 🙂