Va recomand sa incercati acest desert , este grozav 😉 !
Timp de preparare: 180’
Ingrediente
Aluat:
200g faina
100g amidon
100g zahar
2 oua
200g unt rece
Crema:
1 L lapte
200g zahar
4 budinci de vanilie
1 fiola esenta vanilie
500g smantana grasa
Glazura:
4 bucati piersici bine coapte
500g cirese
2 plicuri gelatina rosie
Mod de preparare
Amestecam faina ,zaharul si amidonul,adaugam untul rece taiat in bucatele si-l frecam putin cu faina, adaugam ouale si pesmetul, omogenizam totul, dar fara sa framantam. Invelim aluatul in folie alimentara si-l dam la frigider.
Punem 800ml lapte cu zaharul si esenta la fiert. In restul de lapte dizolvam praful de budinca si cand laptele ajunge la punctual de fierbere , adaugam, amestecam si fierbem pana se ingroasa bine. Lasam cam 15’ sa se raceasca putin, dupa care adaugam smantana si amestecam totul foarte bine optinand astfel crema.
Scoatem aluatul, il intindem pe masa infainata si captusim formele apasand bine aluatul pe toata suprafata. Eu folosesc 2 forme de tort, cu peretii detasabili deoarece sant mai inalte. Umplem formele cu crema si dam la cuptor, pentru 50’ la foc moderat, pana ce crema capata fermitate si o culoare aurie . Intre timp taiem in felii piersicile si scoatem samburii din cirese.
Lasam sa se raceasca tartele dupa care le ornam cu fructe peste care turnam glazura din gelatina preparata conform instructiunilor de pe plic.
Se dau la rece si se serveste preferabil a doua zi cand se indeparteaza peretii detasabili ai tartei si se taie in felii.
Pofta buna!