Sushi

vineri, 11 martie 2011 | Reply

Va invit la un delicios sushi cu surimi !

Ingrediente

orez fiert

nori (foi de alge marine uscate)

surimi(fructe de mare)

1 morcov

1 castravete

sos wasabi

sos de soia

otet de orez

zahar

sare

Mod de preparare

Scoatem surimi din congelator si le lasam pe o farfurie, la temperatura camerei pentru dezghetat. Pentru 1 foaie nori este nevoie de 2 si1/2 bucati surimi.Spalam 100g orez in apa rece, apoi il punem intr-o cratita impreuna cu 300 ml apa. Când clocoteste, il acoperim cu un capac, reducem flacara si-l lasam sa fiarba la foc mic circa 10 minute, apoi stingem focul si lasam orezul acoperit sa mai fiarba in aburi inca 10 minute.Intr-o cratita mica incalzim 2 linguri otet, in care am pus 1 lingurita zahar si putina sare; când zaharul s-a dizolvat complet, turnam otetul peste orezul fiert si amestecm bine. Il lasam la racit si apoi il impartim in trei parti.
Asezam o foaie de nori pe un suport pentru sushi si intindem pe ea o parte din orez, apoi asezam cateva fasii de morcov, cateva de castravete si 2 bucati si jumatate de surimi. Din loc in loc, peste surimi, punem cateva picaturi de sos wasabi.Rulam orezul si umplutura cu ajutorul materialului-suport. Repetam operatia cu celelalte foi de sushi. Cu lama umezita, a unui cutit foarte ascutit, taiem rulourile astfel formate in bucati . Servim cu wasabi si sos de soia, alaturi.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *