Supa pe gaina, este hranitoare si foarte gustoasa 😛 !
Timp de pregatire 80’
Ingrediente
1 gaina crescuta la tara
3 morcovi
1 radacina patrunjel (eu nu am avut)
1 bucata telina
1 ceapa
1 lingurita boabe de piper
1 lingurita sare grunjoasa
Taitei/ galuste la alegere
Frunze proaspete de patrunjel
Mod de preparare
Punem gaina curatata si spalata bine, in oala sub presiune, adaugam restul ingredientelor (fara taitei :-D desigur ) acoperim totul cu apa si punem la fiert pentru o ora.
In cazul in care, carnea nu este destul de moale, mai lasam cateva minute la fiert.
Scoatem carnea si legumele, strecuram supa, o punem dinnou la fiert intr-o oala normala, asezonam daca mai este nevoie si cand da in clocot adaugam taiteii. Lasam cam 5-8 minute sa fiarba, dupa care oprim focul si adaugam frunzele de patrunjel tocate marunt.
Servim supa calda.
Noi :-P carnea de gaina am servit-o langa cartofi aurii si sos picant de prune.
Pofta buna !