Supa pe gaina, crescuta la tara

marți, 12 noiembrie 2013 | Reply

Supa pe gaina, este hranitoare si foarte gustoasa 😛 !

Timp de pregatire 80’

Ingrediente

1 gaina crescuta la tara

3 morcovi

1 radacina patrunjel (eu nu am avut)

1 bucata telina

1 ceapa

1 lingurita boabe de piper

1 lingurita sare grunjoasa

Taitei/ galuste la alegere

Frunze proaspete de patrunjel

Mod de preparare

Punem gaina curatata si spalata bine, in oala sub presiune, adaugam restul ingredientelor (fara taitei :-D desigur ) acoperim totul cu apa si punem la fiert pentru o ora.
In cazul in care, carnea nu este destul de moale, mai lasam cateva minute la fiert.
Scoatem carnea si legumele, strecuram supa, o punem dinnou la fiert intr-o oala normala, asezonam daca mai este nevoie si cand da in clocot adaugam taiteii. Lasam cam 5-8 minute sa fiarba, dupa care oprim focul si adaugam frunzele de patrunjel tocate marunt.
Servim supa calda.
Noi :-P carnea de gaina am servit-o langa cartofi aurii si sos picant de prune.

Pofta buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *