Supa crema de porumb cu chimen

joi, 17 noiembrie 2011 | Reply

Un gust intens de chimen si porumb, 😆 e altceva… si e foarte buna !

Timp de pregatire: 110′

Ingrediente

2 linguri ulei de masline
700 g de porumb din conseva
2 ceape tocate
50g unt
4 catei mari de usturoi, taiat marunt
2 lingurite de chimen macinat
1/2 lingurita de boia
1 L supa de legume
300ml lapte
2-3 frunze de patrunjel verde
sare
piper
fulgi de porumb si ardei/optional

Mod de preparare

Punem uleiul la incins intr-o oala, adaugam porumbul bine spalat si scurs. Amestecam si punem si ceapa taiata. Lasam la calit, la foc puternic, pana incep sa se rumeneasca cam 8-10’ amestecand sa nu se arda . Dam focul la mic, adaugam untul si usturoiul maruntit si continuam sa fierbem pana legumele se caramelizeaza, inca aprox 10’ si adaugam chimenul si boiaua. Amestecam bine si golim peste legume supa de pui(pe care o putem prepara si din cuburi sau vegheta). Lasam sa fiarba inca 20-30’, mai exact pana porumbul este bine fragezit. Luam oala de pe foc si turnam amestecul intr-un blender, adaugam si patrunjelul si pasam totul, apoi turnam pasta obtinuta dinnou in oala. Adaugam laptele, asezonam si dam dinnou la fiert inca 15’. Pentru a optine o crema cat mai fina, trecem totul prin sita, dupa care asa fierbinte o punem in boluri.
O servim simpla, cu crutoane sau cu fulgi de porum si pentru aspect o feliuta de ardei kapia rosu sau bucatele de rosie.
Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *