Acest preparat a fost la loc de cinste 😉 pe masa noastra, in noaptea de revelion 😀
Timp de pregatire: 120’
Ingrediente
2 Kg carne de caprioara (eu am avut pulpa)
4 morcovi
2 radacini patrunjel
1 telina medie
2 ceape mari
1 lingura boabe de piper
1 lingurita rasa sare mare
1 lingura zahar
2 linguri faina
1 foaie de dafin
Mod de preparare
Carnea se tine in apa rece si se schimba de mai multe ori pana ramane limpede.
Se pune intr-o oala adanca, se adauga legumele curatate si spalate, ceapa intreaga, piperul si sarea. Adaugam peste cam 4L de apa rece si dam oala la fiert.
Dupa primele clocote incepem si spumam supa, de cateva ori pana ramane limpede, apoi o lasam sa fiarba pana carnea se desface de pe os. Cand carnea este fiarta, o scoatem intr-un bol incapator, scoatem si zarzavaturile, iar supa o strecuram.
Cat tipm carnea este calda, o scoatem de pe os si o asezam intinsa in forma de sul, pe o folie sau hartie pergament, o rulam strans, o legam la capete si o dam la rece.
Legumele le punem in blender, le pasam adaugand cate putina supa pentru a optine o pasta moale. Transferam pasta intr-un bol, adaugam faina pe care o amestecam bine sa nu ramana cocoloase.
Separat intr-o cratita incapatoare, punem zaharul si il caramelizam pana devine maroniu (dar nu ars) apoi il stingem cu 1 polonic de supa strecurata, adaugam foaia de dafin si lasam la flacara mica pana se topeste zaharul. In acest sirop cu iz de dafin :-P adaugam pasta de legume si fierbem sosul pana se leaga. Daca este prea gros mai adaugam cate putina supa, pana optinem consistenta dorita. La final, indepartam foaia de dafin.
Carnea in forma de sul, se taie in rondele, cu un cutit foarte bine ascutit si se serveste cu sos vanatoresc !
Ps: In supa ramasa, am adaugat taitei si am servit-o ca atare cu frunze proaspete de patrunjel deasupra; o delicateta ! Din pacate, nu stiu cum din gresala am sters pozele de pe aparat :cry: cu operatiunea carne pus la fiert… si optinut supa :cry: tare as fi vrut sa va pot arata si carnita de caprioara :-?
Pofta buna !
Căutam o rețetă simplă pentru sosul vânătoresc. Am găsit multe variante cu legume călite, strecurate, mixate, dar eu voiam una mai rapidă, așa că mă bucur că am găsit-o! Mulțumesc!
Sa va fie de bine ! Ma bucu ca te-am putut ajuta…multumesc pentru vizita 🙂