Sos picant de prune

duminică, 22 septembrie 2013 | Reply

Excelent servit cu carne 😉

Timp de pregatire:100’

Ingrediente

2,5 kg prune
2 linguri otet
2 linguri zahar brut
2 linguri otet balsamic
2 linguri sos de soia
1 lingura usturoi pudra
50g ghimbir proaspat, ras
1 lingurita ardei iute uscat
1lingura ceapa pudra

Mod de preparare

Se scot samburii si se mixeaza prunele in robot.
Se pune amestecul de prune intr-un ceaun, (daca nu aveti folositi o cratita)se adauga restul de ingrediente, se amesteca si se tin pe foc mediu pana se obtine o pasta densa, dar atentie trebue amestecat des!
Se pune amestecul fierbinte in borcane sterilizate, se infileteaza capacele si se asaza borcanele in paturi, pana a doua zi cand se eticheteaza si se pun la racoare pe raft, in camara.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *