Cand „innebunesc salcamii” este cel mai bun moment pentru a culege aceste flori minunate si delicioase 😆Florile de salcâm au numeroase proprietăți benefice pentru organism. Acestea ajută la tratarea insomniei, combat depresia, astenia de primăvară și stările anxioase, calmează tusea și alungă migrenele cauzate de stres. Pentru obținerea tuturor acestor efecte, este indicat consumul de sirop din flori de salcâm.
Dar, acestapoate fi consumat și de plăcere 😛 este aromat, parfumat, delicat, minunat !
Ingrediente
1kg flori de salcam (fara ciorchine)
2 L apa plata
2 kg zahar
2 lamai mari
Mod de preparare
Intr-o oala mai incapatoare, eu am pregatit doua portii si de aceia in poza , apar doua oale ;-) , punem apa la fiert.
Separat, florile desprinse de pe ciorchine , le punem intr-un vas mai mare, adaugam apa rece peste ele si amestecam usor cu mana sau o lingura de lemn. Golim apa inclin-and vasul, iar cu palma oprim florile si repetam inca o data spalarea , apoi prin acelasi procedeu, inclin-ind vasul, golim toata apa de pe flori.
Cand apa fierbe, adaugam florile si lasam sa dea cateva clocote, circa 5 minute dupa care oprim focul. Lasam florile la infuzat de pe o zi pe alta.
Trecem prin strecuratoare apa “parfumata”, iar florile le presam foarte bine pentru a recupera cat mai mul lichid, dupa care acestea se arunca.
Apa parfumata se pune dinnou la foc, se adauga zaharul si zeama de lamiae si se fierbe pana optinem un sirop legat, dureaza cateva ore :roll: .
Pana se fierbe siropul, spalam sticlele si le sterilizam .
Umplem sticlele cu siropul fierbinte si le capsam. Cand s-au racit, le toaletam, le etichetam si le depozitam in camara.
Pofta buna !