Sirop natural de papadie

vineri, 13 aprilie 2012 | Reply

Papadia este o planta originara din Grecia si a fost numitaTaraxacum Officinale,adica “Remediu oficial pentru boli”.
Datorita vitaminelor si mineralelor pe care le contine, actioneaza ca un tonic si ca un diuretic asupra organismului, are un puternic efect detoxifiant, curata sangele, ficatul si colonul de toxinele acumulate in timp, le regleaza activitatea si le stimuleaza.
Substantele active care se gasesc in papadie stimuleaza activitatea stomacului, a ficatului si a bilei, avand un efect diuretic care ajuta organismul sa elimine toxinele.
Siropul, are un gust delicios, asemanator mierii de albine, esteo alternativa sanatoasa si buna a siropului de artar….aceasi culoare si consistent, dar gustul putin diferit.
Sfat:florile trebuiesc culese intre 10-12 dimineata cand sant deschise, iar seva cu mineralele si vitamine, sant la putere maxima !
Timp de pregatire: 4 zile

Ingrediente

500g flori de papadie

5L apa plata

5Kg zahar

3 lamai mai mici sau 2 mari (doar zeama)

30g coji uscate de portocala (optional)

Mod de preparare

Adunam florile, le cantarim, le punem intr-o strecuratoare si le trecem sub 2-3 jeturi de ape reci.

Luam o oala de 10L, punem florile spalate si golim peste ele, cei 5L de apa plata. Punem oala pe aragaz, la foc mic si lasam sa de-a cateva clocote, eu am lsat-o 10’ decand a inceput sa fiarba. O luam de pe foc, punem capacul si o lasam deoparte pana a doua zi.

A doua zi trecem continutul prin sita, avand grija sa stoarcem bine si florile. Punem dinnou sucul in oala limpezita si adaugam zaharul, zeama de lamae si cojile uscate de portocale .

Punem oala pe aragaz, la flacara ce-a mai mica si fara capac. Siropul trebue sa fiarba incet, pentru a se pastra toate vitaminele.

Eu am fiert siropul (gata preparat) in prima zi, 4ore, dupa care l-am lasat la racit.

A doua zi am repetat operatiunea si l-am mai fiert inca 2 ore, pana am ajuns la consistent dorita. Cu o paleta, am adunat cojile de portocala, pe care le-am trecut prin zahar tos si le-am pus la uscat, le voi folosi pentru decor la dulciuri :), cand le-o veni vremea :).

Nu trebue sa fie prea gros, deoarece dupa o pastrare mai indelungata, se zahariseste! Dar nici prea subtire, sa nu fermenteze!

Am pus siropul in sticlele sterilizate, pregatite din timp si le-am pus in paturi pan a doua zi, cand le-am etichetat, le-am pozaJsi la camara cu eleJ.

Simplu si sanatos, ieftin si usor de procurat !

 

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *