Sirop natural din muguri de brad cu miere

sâmbătă, 4 iunie 2016 | Reply

Natural, aromat, usor de preparat , nu trebue sa lipseasca din casa nimanui. Este minunat de consumat in perioada de iarna cand raceala ne supara 🙂 .

Ingrediente

Muguri de brad

Miere de albine

 

Mod de preparare

Culegem mugurii tineri de brad, ii spalam scufundand-ui intr-un vas incapator si schimband apa de cateva ori, pentru a inlatura praful. Golim mugurii intr-o strecuratoare si ii lasam la scurs.
Avem nevoie de un robot de bucatarie cu lame, de putere mare, adaugam cate o mana doua de muguri si ii maruntim bine. Procedam la fel cu toata cantitatea de muguri.
Luam unul sau mai multe borcane (depinde de cantitatea de muguri pe care o avem) punem un strat cam de un deget de muguri maruntiti, acoperim cu miere tot asa de un deget si continuam alternativ cu muguri-miere pana se umple borcanul. Ultimul strat sa fie de miere. Capacim borcanele si le depozitam in camara, la loc racoros pentru 5-6 saptamani. Din cand in cand (daca ne aducem aminte :) ) mai scuturam borcanele, dar nu este neaparat nevoie, mugurii se vor macera oricum , isi vor schimba culoarea din verde in galben inchis vor scadea in volum si se vor separa in doua, trei straturi, iar mierea de albine va prelua aroma si ceva din culoarea bradu-lui.
Strecuram mierea, aruncam mugurii de brad si depozitam mierea-sirop :) in borcane curate cu capac.
Este un excelent medicament natural inpotriva tusei, durerilor de gat si in general al starilor de raceala.
Sa va fie de bine !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *