Daca va plac fructele de mare si ardeiul iute, adica picant 😈 aceasta reteta va v-a satisface pe deplin papilele gustative 😀
Timp de pregatire : 25 minute
Ingrediente
500 g carne de scoici congelata,
1 lingura ulei de masline
1 lingura ulei chilli
50 ml vin alb
50ml cogneac
sare
piper
4 catei de usturoi
2cm ghimbir
2 linguri crema de branza dulce
Frunze ceapa verde
Taitei instant
Mod de preparare
Scoicile se decongeleaza, se spala cu apa rece, apoi se introduc in apa clocotita pentru maxim 5 minute.
Se scurg bine de apa si se lasa in strecuratoare.
Punem uleiurile la incins intr-o tigae antiaderenta (wok am folosit eu), adaugam usturoiul pisat si ghimbirul tocat marunt. Lasam cateva secunde apoi adaugam scoicile si amestecam. Lasam la calit cam 5 minute.
Intre timp pregatim taiteii conform instructiunilor de pe plic.
Peste scoici, adaugam cognacul, vinul si mai lasam aproximativ 2-3 minute, pana lichidul se evapora, adaugam taiteii scursi, asezonam cu sare si piper si adaugam crema de branza. Amestecam si oprim focul.
Servim scoicile calde cu frunze de ceapa verde tocatate deasupra.
Se pot servi si alaturi de orez, sau cartofi dupa preferinta.
Pofta buna !