Rosii organice conservate

miercuri, 25 septembrie 2013 | Reply

Excelente la prepararea de sosuri pentru paste, la supe sau ciorbe.

 

Timp de pregatire: 60’

Ingrediente

10kg rosii organice

2 caciulii de usturoi

100g busuioc proaspat

Mod de preparare

Se spala rosiile, (se docojesc optional), se taie felii mari si se pun in borcanele sterilizate in prealabil. Se umplu borcanele fara sa se preseze prea tare, doar cat sa fie pline de continut si sa nu ramana bule de aier printre rosii. Deasupra, in fiecare borcan punem cate 2-3 catei de usturoi si cateva Frunze de busuioc proaspat.

Luam o cratita mare larga, pe fundul carea asezam un prosopel sau o carpa, asezam borcanele unele langa altele. Adaugam apa pana la nivelul capacelor si dam la fiert. Din momentul in care incepe apa sa fiarba, mai lasam 15-20’ dupa care oprim focul. Acoperim cratita cu folie de aluminiu sau capac si lasam borcanele in apa fierbinte pana a doua zi.

Scoatem borcanele, le stergem, le etichetam si le depozitam in camara.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *