Un dulce aromat, delicios si rapid de facut 😉 .
Timp de pregatire 60’
Ingrediente
300gr făină
200gr iaurt
300 gr zahăr
3 ouă
100 gr fulgi de cocos
80 ml ulei
200 g pasta de dovleac
1 lingura extract de vanilie
1 plic praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita scortisoara pudra
sucul de la ½ lamaie
Mod de preparare
Avem nevoie de doua boluri; in primul bol amestecam toate ingredientele uscate, in al doilea bol amestecam ingredientele umede, inclusiv ouale, iar praful de copt si bicarbonatul le stingem cu sucul stors de la jumatate de lamaie. Punem totul impreuna, omogenizam compozitiile si turnam intr-o tava ne-aderenta, pe care am uns-o in prealabil cu unt.( Daca nu aveti o astfel de tava, folositi hartie de copt).
Dam la cuptorul dinainte incalzit, la foc mediu pentru 45’.
Scoatem prajitura din tava si o lasam la racit pe un gratar.
Cand este complet rece, se taie fasii pe diagonala, pentru a optine forme de romb, pudram optional :-D cu zahar farin si servim.
Pofta buna !
Minunata reteta asta! Mai ales ca este sezonul dovleacului!
Meri draga mea ma bucur ca-ti place prajiturica mea 🙂 sa o incerci ca e tare buna si se face foarte repede :).
O seara frumoasa !