Ravioli – desert

vineri, 17 februarie 2012 | Reply

Simpaticele patratele dulci, micute si finute sant tare gustoase !

Timp de pregatire: 60′

Ingrediente

Aluat:

400g faina

2 oua

150ml apa

½ lingurita sare

Umplutura:

Dulceata de capsuni/lubenita

Deasupra:

Sirop menta

Mod de preparare

Framantam un aluat bine lucrat pe care-l intindem cat mai subtire.Taiem dreptunghiuri, pudram forma cu faina, asezam aluatul, apasam putin cu degetul , adaugam in fiecare gropita cate putina dulceata, sau chiar o capsunica, pana le umplem pe toate. Deasupra intindem alt dreptunghi de aluat si cu sucitorul, rulam, apasat deasupra formei. Decupam si rasturnam patratelele pe masa de lucru. Din resturile de aluat, am facut coltunasi !

Punem o oala cu apa la fiert si cand clocoteste punem patratelele la fiert, cam 15’, apoi le clatim sub jet de apa rece si le lasam putin la scurs in strecuratoare.

Servim imediat, cu dulceata si sirop de menta deasupra.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *