Racituri

marți, 29 noiembrie 2011 | Reply

Daca afara e frig …e timpul raciturilor 😀 !

Timp de pregatire: 200′

Ingrediente

½ cap de porc
1 picior de porc
1 coada
boabe de piper
foi dafin
1 morcov
1 pastarnac
sare
usturoi

Mod de preparare

Parlim la flacara capul si restul oaselor, le maruntim, apoi le spalam bine in cateva ture de apa rece. Le punem intr-o oala, adaugam apa cat sa fie acoperite bine, adaugam zarzavatul curatat si spalat, sare, piper, 2 foi de dafin si lasam la fiert, la foc mic, pana ce carnea se desprinde foarte usor de pe oase.
Intre timp curatam o caciulie mare de usturoi,se poate si doua daca va place mai usturoiat :lol: pisam usturoiul si il adaugam in oala, in ultimele 5 minute de fiert. Dam oala de pe foc, scoatem zarzavaturile, carnea si oasele ;-) , intrun castron si dupa ce se mai racesc putin, idepartam carnea de pe oase, o portionam si o distribuim in boluri, punem si rondele de morcov (optional), apoi strecuram zeama deasupra. Dam bolurile cu racituri la rece, in camara pana se prind , apoi servim.
Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *