Prajitura dementa cu urda si menta

miercuri, 27 iulie 2011 | Reply

O combinatie irezistibila…dulce, acrisoara, aromata, ce mai…e minunata! 😀

Ingrediente

4 galbenusuri

200g zahar

250g urda

100g unt

250g faina

1 plic praf de copt

100g curmale deshidratate, fara samburi si maruntite

100g ciocolata alba

Mod de preparare

Frecam galbenusurile cu zaharul, pana se dizolva. Separat in alt bol amestecam untul cu urda, apoi le adaugam peste galbenusuri .
Turnam si siropul de menta si omogenizam compozitia. Amestecam ingredientele uscate (faina cu praful de copt )si le incorporam in amestec.
Mai adaugam si jumatate din cantitatea de ciocolata(50g) si fructele, amestecam usor cu o paleta,dupa care rasturnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie pergament.
Dam tava la cuptor, pentru 55’, apoi lasam prajitura la racit.Indepartam hartia de copt,ungem blatul cu un strat subtire de gem de corcoduse, dulce acrisor si presaram deasupra ciocolata alba.Eu am folosit “nasturei de ciocolata” pe care i-am maruntit in robot.Asezam prajitura pe un platou,taiem felii generoasesi servim …

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *