Un dulce delicat, o combinatie de ciocolata, nuca de cocos si crema fina…altfel spus „un curcubeu pe cerul gurii ” 😛 Iubesc nuca de cocos care in combinatie cu ciocolata este grozava 😯 deci prajiturica aceasta, ma unge la suflet 😉
Timp de pregatire:
Marime tava: 30/20 cm
Ingrediente
Pentru blat avem nevoie de :
2 oua
100g zahar praf
100ml smantana de gatit
2 linguri de cacao
1 plic praf de copt
250g faina
Crema de cocos:
6 albusuri
200g zahar tos
150g nuca de cocos-fulgi
Crema de oua:
6 galbenusuri
250g zahar tos
400ml lapte
4 linguri de faina alba
200g unt
1 lingurita extract de vanilie
Decor:
100 g ciocolata amarue
Mod de preparare
Pentru blat, frecam ouale cu zaharul si smantana, separat amestecam cacaua, faina si praful de copt, le incorporam pe toate impreuna si optinem un aluat legat sinelipicios. Punem aluatul intr-o folie si-l dam la rece pentru 30'.
Pregatim crema de cocos : batem bine albusurile cu zaharul pana optinem o bezea bine legata, adaugam nuca de cocos si o incorporam usor cu o paleta .
Scoatem aluatul de la rece si-lil impartim in doua. Cu sucitorul, intindem ofoaie de aluat,o asezam in tava tapetata cu hartie, punem crema de cocos deasupra sio intindem cat mai uniform. Intindem si restul de aluat, formand a doua foaie pe care ajutandu-ne de sucitor, o asezam peste crema de cocos.
Punem tavain coptorul dinainte incalzit,pentru 30-35' , la foc mediu.
Blatul copt se lasa apoi la racit.
Crema de oua:
Intr-o tigaie/oala mai incapatoare, frecambine galbenusurile cu zaharul, adaugam faina si vanilia, apoi laptele si amestecam bine . Dam oala pe flacara mica la fiert, amestecand continuu pana se ingroasa.
Lasam crema sa se raceasca complet. Separat frecam untul spuma, pe care il incorporam lingura cu lingura in crema de ou racita.
Asamblare:
Intindem crema cat mai uniform peste blatul racit, presaram deasupra ciocolata rasa si dam prajitura la rece pentru 2-3 ore, dupa care se poate portiona.
Pofta buna !
si faina de la crema cand o puneti
Buna Iuliana, multumesc mult, chiar nu am observat ca am omis faina…dar am corectat acum 🙂 pupici.