O minunatie de prajitura, super delicioasa !
Timp de pregatire: 90’
Ingrediente
3 oua
100g unt
200g zahar
1 fiola esenta de rom
Coaja rasa de la 1 lamaie
100g stafide
75 g gris
1 plic praf de copt
40g amidon
800g branza proaspata de vaci
200 g smantana grasa
5 mere verzi
5 linguri gem de caise
30g zahar pudra
frisca pentru ornat
Mod de preparare
Intr-un bol, frecam untul tinut la temperatura camerei, cu zaharul, coaja de lamiae si esenta de rom, pana-si dubleaza volumul. Adaugam rand pe rand galbenusurile, grisul si amidonul. Separat amestecam branza cu stafidele si smantana . In alt bol batem albusurile spuma, cu un praf de sare. Amestecam continutul celor doua boluri, adaugam si albusurile battue si omogenizam cu o paleta.
Tapetam o tava (26/19cm) cu hartie de copt si turnam compozitia. Merele curatate de coaja, taiate in patru si crestate le punem deasupra peste aluat.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit, pentru 70’.Dupa primele 40’, acoperim coca cu hartie de copt sau folie, pentru a nu se rumeni prea tare.
Scoatem tava, o lasam sa se raceasca putin, apoi turnam deasupra gemul de caise( pe care l-am incalzit si dizolvat cu 2 linguri de apa).
Lasam sa se raceasca bine (eu l-am lasat de seara pana dimineta), indepartam hartia de copt,presaram zaharul praf si portionam .
Eu am taiat prajitura, in patrate generoase pe care le-am ornat cu frisca in momentul servirii.
Pofta buna!