Placinte cu branza sarata si ceapa verde

marți, 3 aprilie 2012 | Reply

Va poftesc la placinte calde si buneeeeeeeeee !

Timp de pregatire:130’

Ingrediente

Aluat:

200ml apa

2 linguri ulei

½ lingurita sare

½ lingurita zahar

250g faina alba

50g tarate de grau

1 lingurita rasa drojdie uscata

Umplutura:

200g telemea

2 fire ceapa verde

pt prajit

100ml ulei de palmier

Mod de preparare

Eu, am facut aluatul la masina de paine, am pus prima data apa, ulei sare si zahar, am amestecat separate faina cu taratele apoi le-am golit in cuva si la final am adaugat drojdia. Am setata masina pentru framantat si dospit. Desigur aluatul se poate framanta si cu mana, daca nu dispuneti de masina.

Intre timp pregatim umplutura: Dam pe razatoarea mica telemeaua, pe care o punem intr-un bol. Ceapa spalata o tocam fideluta cu tot cu Frunze si o amestecam binbe cu branza.

Aluatul gata crescut il rasturnam pe masa de lucu, unsa in prealabil cu putin ulei si impartim aluatul in 10 gramajoare. Fiecare gramajoara in parte o aplatizam cu mana, punem in mijloc cate o lingura din amestecul de branza si ridicam marginile aluatu-lui pe care le unim, astfel incat sa acoperim complet umplutura si formam placintelele. Cand sant toate umplute, frumos insirate pe masa de lucru, punem uleiul de palmier la incins (eu am folosit tigaia wok) si prajim cate doua placintele deodata, cu grija sa le intoarcem la timp sa nu se arda, dupa care le scoatem pe servet absorbant.

Le putem servi ca atare, sant foarte gustoase atat calde cat si reci, sau cu smantana si cascaval ras deasupra si cateva firicele de ceapa.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *