Pesmeciori cu nuca

vineri, 22 ianuarie 2016 | Reply

O reteta veche, chiar foarte veche, avand in vedere ca am primit-o de la Odeta, verisoara mea prin alianta :-). Defapt am rugat-o sa ma lase sa pozez cele cateva foi ingalbenite cu retete, ramase mostenire de la mama ei , care a fost, pasionata si foarte apreciata, gospodina 😛 .
Ideea este ca mi-am propus sa refac aceste retete vechi… macar cateva, cele care sunt intregi si se pot citi 😉 , hartiile scrise sunt vechi, ingalbenite si deteriorate… dovada in imagine 😕
Ps:Cantitatea de faina nu este data in reteta originala, dar eu am cantarit-o 😉 si va scriu mai jos reteta completa :-P.

Timp de pregatire: 60′

Ingrediente

250g untura
250g zahar tos
4 oua
20g zahar vanilat
100g nuci prajite si taiate grosier
800g faina

Mod de preparare

Am pus untura si o lingura zdravana de faina in bolul mixeru-lui si l-am pus la treaba :-D , dupa aprox 2' am adaugat cate un ou si cate putin din cantitatea de zahar, mixand in continuare, la viteza mica 8-O am continuat pana am adaugat toate ouale si tot zaharul, iar la final am adaugat si zaharul vanilat. Am mixat inca cateva minutele vreo 5', nu mai mult ;-) dar la viteza mai mare, pana ce zaharul s-a dizolvat in mare parte. Am oprit robotul si am adaugat in compozitie, nuca maruntita si faina, in trepte, amestecand la inceput cu o paleta, apoi cand aluatul a fost mai vartos, l-am transferat pe planseta infainata. Am framantat in continuare, adaugand faina, pana am optinut un aluat bine legat si nelipicios.
L-am intins, gros de un deget :lol: , cum scrie in reteta...l-am decupat , eu am ales o forma de floare :-D , dar voi le puteti decupa/taia dupa preferinta :lol:, apoii-am asezat in tava.
Mi-au iesit 2 tavi mari de aragaz si inca cateva intr-o tavita mica :lol: .
Am incalzit cuptorul si am copt pesmeciorii la 180* functie coacere sus+jos, timp de 15'.
Cum sa-u racit putin, i-am gustat si sun woau ! - "curcubeu pe cerul gurii" ;-) , chiar nu mai au nevoie de nimic in plus, sunt de-li-ciosi !
Va recomand din tot sufletul sa incercati reteta, chiar merita :-P .
Spor la preparat si pofta buna !

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *