Din ciclul gatit rapid cu ce avem prin frigider 😉 . Asa s-a intamplat sa combin limba de porc cu somon afumat 😀 si in ciuda asteptarilor a iesit ceva extrem de bun 😛
Timp de pregatire: 30’
Ingrediente
250 g somon afumat
150g limba de porc (1 bucata fiarta si curatata in prealabil)
300 ml smantana
150 g crema de branza (Philos am folosit eu)
4 fire ceapa verde
2 linguri de ulei
fulgi chilli
patrunjel
piper
sare
Mod de preparare
Pastele le fierbem al dente in apa cu sare sau, conform instructionilor de pe ambalaj. Limba si somonul file le taiem (nu prea marunt), ceapa verde spalata, o tocam si o punem la calit intr-o tigaie incapatoare in uleiul incins.
O lasam putin apoi adaugam bucatelele de limba si somon si lasam 1-2 minute, adaugam crema de branza, lasam sa dea doua trei clocote si adaugam si smantana.
Asezonam cu sare si piper adaugam fulgii de chili sau nu, dupa dorinta :-P si punem si patrunjelul tocat.
Pastele scurse se pot rasturna in tigaie peste sos, se amesteca si se servesc, sau scoatem pastele pe farfurie si adaugam deasupra sosul cald si ornam cu bucatele de somon si frunze de patrunjel (cum am procedat eu ;-) ).
Pofta buna!