Pasta de masline cu ierburi aromate

luni, 2 mai 2011 | Reply

Ce bine ca a venit primavara ! si totul e verde si plin de viata…si ma refer in mod special la plantele mele aromate, care ma incanta cu gustul si mireasma lor. Deci sa revin la reteta…

Ave-am prin frigider cateva masline care nu mai prezenta-u nici un interes pentru nici unul dintre noi…si cum nimic nu se arunca, ci totul se transforma…am preparat o pasta super, mega, ultra delicioasa! Incercati si voi…

Ingrediente

200g masline negre fara samburi

200g praz, partea verde

100ml ulei de dovleac

½ lingurita chimion macinat

cimbru proaspat

busuioc proaspat

menta proaspata

piper

Mod de preparare

Frunzele de praz le spalam foarte bine si le taiem in felii. Punem uleiul la incins apoi adaugam prazul si-l lasam cam 2-3’ doar cat sa se inmoaie, dupa care adaugam si maslinele.Amestecam cu o paleta (lingura de lemn) de 2-3 ori si tragem cratita de pe flacara. Asezonam si adaugamplantele aromate pe care le tocam grosier.Lasam putin sa se racoreasca si transferam compozitia intr-un blender.Lasam la tocat, pana se obtine pasta.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *