Ce bine ca a venit primavara ! si totul e verde si plin de viata…si ma refer in mod special la plantele mele aromate, care ma incanta cu gustul si mireasma lor. Deci sa revin la reteta…
Ave-am prin frigider cateva masline care nu mai prezenta-u nici un interes pentru nici unul dintre noi…si cum nimic nu se arunca, ci totul se transforma…am preparat o pasta super, mega, ultra delicioasa! Incercati si voi…
Ingrediente
200g masline negre fara samburi
200g praz, partea verde
100ml ulei de dovleac
½ lingurita chimion macinat
cimbru proaspat
busuioc proaspat
menta proaspata
piper
Mod de preparare
Frunzele de praz le spalam foarte bine si le taiem in felii. Punem uleiul la incins apoi adaugam prazul si-l lasam cam 2-3’ doar cat sa se inmoaie, dupa care adaugam si maslinele.Amestecam cu o paleta (lingura de lemn) de 2-3 ori si tragem cratita de pe flacara. Asezonam si adaugamplantele aromate pe care le tocam grosier.Lasam putin sa se racoreasca si transferam compozitia intr-un blender.Lasam la tocat, pana se obtine pasta.