Pasta de leurda

marți, 1 aprilie 2014 | 1 Reply

Aceasta pasta, merge de minune cu friptura de miel sau de vită, cu paste fainoase, cu rasol, cu peste gatit sau in piure ori rizotto. Este grozava in salate sau se pote servi asa simpla unsa pe o felie de paine proaspata si cateva felii de rosii, yumii !

Eu o folosesc si in aluaturi sarate, combinata cu branza, este dementiala ! 😀

 

Timp de pregatire: 60’

Ingrediente

1200g leurda

400g alune sarate

400ml ulei extravirgin de masline

½ lamaie Bio, doar sucul

Mod de preparare

Alegem frunzele, indepartam uscaturi, ganganii si altele...asta in cazul in care leurda este culeasa din padure :-P . Spalam frunzele sub jet de apa rece si le punem pe prosoape la scurs.

Avand o cantitate mare, am tocat frunzele si alunele in masina de carne, asa am terminat mult mai repede. Am pus amestecul intr-un bol mare, am adaugat zeama de lamaie apoi uleiul si am omogenizat foarte bine.

Pasta se pastreaza congelata, de preferat in portii mici si/sau in borcane, cu un strat subtire de ulei deasupra, inchise ermetic . Eu am optat pentru ambele variante. Cu mentiunea ca o data ce borcanul se deschide, se va pastra in frigider pana la terminare.

Borcanele le tin la racoare, pe raft in camara si daca sunt bine inchise, sa nu primeasca aer, am pasta de leurda si de revelion :lol: .
Daca vreti sa preparati si voi aceasta pasta si vreti si mai multa siguranta de pastrare, sterilizati borcanele capacite, in cuptor la 110* timp de 35-40’, la fel ca orice alta conserva.

Eu am pussi la congelat, leurda simpla, fara nici un adaus, doar trecuta prin masina de tocat. Am pus cate 200g intr-o punguta, am scos aerul si am legat strans. Cand vreau sa o folosesc, o decongelez, o strecor sau nu ? si o folosesc in aluaturi sau tarte.

 

Spor la preparat si pofta la mancat !

One thought on “Pasta de leurda

  1. Pingback: Gateste cu PASTE BANEASA si poti castiga premii frumoase | Diva In Bucatarie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *