Pasta de leurda

joi, 14 aprilie 2011 | Reply

Pentru ca este sezonul acestei trufandale de primavera, numita LEURDA si pentru ca destul de aproape de noi, exista o padure cu un loc minunat in care creste nestingherita, aceasta planta atat de benefica pt sanatate, sotul meu mi-a cules o plasa zdravana cu frunzulite una si una. Deci avand materie prima din belsug si cunoscand-ui calitatile, am inceput sa ma documentez cam cum pot s-o pregatesc. Am tot citit pe net si am vazut tot felul de preparate cu leurda, mi-a placut “Pesto misto” a lui RaduP, dar eu am facut o combinatie proprie care la final s-a dovedit a fi mai mult decat delicioasa…

Ingrediente

200g leurda

200ml ulei de masline

100g cascaval ras

100g seminte de floarea soarelui

1 ardei iute verde

3 fire menta proaspata

2 fire leustean proaspat

cateva frunzulite de salvie proaspata

frunze prospete de patrunjel

½ lingurita cimbru uscat (asta pt ca nu am avut proaspat)

½ lingurita oregano uscat

sare

piper

Mod de preparare

Spalam foarte bine toate frunzele, le rupem in doua si le punem in robot. Adaugam ardeiul iute curatat de seminte si maruntim totul.Ca sa optin o pasta, am transferat verdeturile in blender, am adaugat cascavalul, restul mirodeniilor si semintele si am pornit blenderul. Am adaugat uleiul incet in fir pana s-a format pasta si am asezonat.Am pus pasta pe o folie, am rulat-o si o pastrez la frigider.
Este delicioasa si se poate servi simpla pe crutoane de paine sau in diferite combinatii…
Urmeaza… cateva retete la care am folosit aceasta minunata si deosebita pasta de leurda si pe care vi-o recomand cu mare drag.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *