Pandispan cu caise

duminică, 8 iunie 2014 | Reply

Un desert simplu, usor de preparat, foarte bun si daca folositi oua ce provin de la gaini crescute la tara 😉 cu siguranta va fi prajitura perfecta ! 😛

 

 

Timp de pregatire: 60’

 

Ingrediente

10 oua

250g zahar

250g faina

75ml ulei

600g caise

1 lingurita extract de vanilie

1 praf de sare

Unt pt uns tava

Mod de preparare

Spalam caisele, le indepartam semintele si le feliem. Ungem tava cu unt.

Separam galbenusurile de albusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si batem in continuare pana devin ferme, adaugam vanilia, apoi rand pe rand galbenusurile si uleiul in fir . La final incorporam faina, amestecam cu o paleta usor, cu miscari de jos in sus si turnam coca in tava.

Asezam feliile de caise pe toata suprafata si dam la cuptorul dinainte incalzit, la 180* pentru 40*, mai exact, pana trece testul scobitorii.

Lasam prajitura sa se raceasca complet, o pudram cu zahar praf si o portionam.

Pofta buna !

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *