Muffins de portocale cu rahat

marți, 29 mai 2012 | Reply

Delicioase, usor de facut, rapid de consumat si deosebit de versatile, aceste prajiturele dragalase !

Timp de pregatire: 60’

Ingrediente

2 oua

200 ml ulei

200 gr iaurt

200 gr zahar

200 gr faina

1 lingurita praf de portocala

1 plic praf de copt

1 lingurita extract de vanilie

200g rahat taiat bucatele si tavalit prin zahar

Mod de preparare

Intr-un bol, cernem faina pe care o amestecam cu praful de copt si cel de portocala.

Separat in alt bol, frecam ouale cu zaharul pana se albesc, apoi adaugam uleiul in fir, vanilia si iaurtul. Adaugam peste ingredientele umede, pe cele uscate si amestecam usor cu o paleta de jos in sus, pana la omogenizarea complete.

Umplem pe ¾ cu aluat, formele de muffins si in fiecare adaugam o bucatica de rahat.

Dam la cuptorul dinainte incalzit, la foc moderat pentru 35-40’ (testam cu scobitoarea).

Se pot servi ca atare sau cu diferite topping-uri. Eu le-am ornat cu ciocolata.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *