Midii in sos de vin si usturoi

miercuri, 17 mai 2017 | Reply

Buna dragii mei, trebue musai sa va povestesc si sa va arat 😀 ce am gatit si am mancat noi, azi 😉
Sotul meu mia facut o surpriza 😆 , s-a gandit el, sa ne rasfatam si noi un pic 😉 cu o delicateta culinara 🙂 , ne plac la amandoi fructele de mare asa ca in drum spre casa, venind de la serviciu, a intrat la METRO, a cumparat o punga cu midii proaspete si s-a prezentat mandru cu ea acasa 😀 .
M-am bucurat sincer 😀 si am trecut la treaba 😉

Ingrediente

1,5 kg midii
2 linguri ulei masline
1 cubulet unt
6 catei usturoi
150 ml vin alb
1 legaturica patrunjel
2 linguri suc de lamaie
sare
piper
fulgi de ardei iute (optional)

Mod de preparare

Punem midiile intrun vas cu apa rece si pregatim alaturi un alt vas cu apa rece .
Luam fiecare midie in parte si o curatam de "mustati" ;-) , tragand de ele in partea opusa balamalei cochiliei. Curatam si frecam cochilia cu un burete de sarma, sub jetul de apa rece si numai dupa ce este foarte bine spalata si curatata, o punem in cel de al doilea vas pregatit anterior.
Daca midia este deschisa se arunca ! 8-O
Cand toate midiile sunt curatate, le mai spalam in cateva ape reci, apoi le scurgem ;-) chiar inainte de a le gati :-D
Punem uleiul si untul intr-o tigaie cu gura ;-) mai larga, cand s-a incins, adaugam 4 catei de usturoi zdrobiti si calim putin, doar pana incepe sa miroase ;-) , adaugam vinul si lasam sa dea un clocot.
Acum este momentul in care adaugam midiile in tigaie, amestecam scurt si punem capacul . Dupa aprox 5 minute, dam capacul deoparte si mai amestecam de cateva ori , apoi mai lasam max inca 5 minute si luam de pe foc. Acum ar trebui ca toate midiile sa fie deschise :-D , daca nu sunt deschise le aruncati (nu sunt bune).Scoatem cu paleta, midiile intrun bol larg, oval (in cazul meu ) :-D si dam tigaia inapoi pe flacara. Adaugam restul de usturoi pisat, sucul de lamaie, patrunjelul tocat, sare, piper si fulgii de chili :-P Lasam 3-4 minute sa dea in clocot si sosul sa scada putin . Asta e tot ;-) .
Turnam sosul peste midii si masa este servita :-D alaturi de paine proaspata , crocanta , este un deliciu ;-)
Pofta buna !

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *